Üzletfejlesztés Angliában - Indul a blog

Angliában élek és vállalkozom már évek óta. Magyarországon és Angliában is van vállalkozásom, így napi szinten látom, hogy miben hasonló és miben teljesen más a két ország az üzletfejlesztés szempontjából.

Indítottunk egy olyan szolgáltatást is, amely konkrétan a magyar KKV-knek segít az angliai üzletfejlesztésben.

Ennek kapcsán sok emberrel találkozom, akik Angliában vállalkoznak, de még többel beszélgetek, akiknek Magyarországon van jól működő cége, amivel terjeszkedni szeretnének Angliában. A legtöbben soha nem kezdenek bele, illetve maximum odáig jutnak, hogy nyitnak egy céget Angliában, de a konkrét üzletfejlesztés elmarad. Így nincs értékesítés, nincs bevétel és profit.

Miért nem kezdenek bele? Félelem az ismeretlentől? Nincs annyi befektetendő pénz, ami ehhez szükséges? Nincs hozzá megfelelő ember? Valószínűleg ahány cég, annyi válasz.

Ennek a blognak az a célja, hogy tisztább képet adjon az angliai vállalkozásokról és a magyar KKV-k lehetőségeiről az angol piacon.

Saját tapasztalataimat fogom megosztani, illetve olyan emberek tapasztalatait, akik Angliában és Magyarországon is dolgoztak üzletfejlesztésben.

Szilárdan hiszek benne, hogy az, aki képes Magyarországon boldogulni a vállalkozásával, az sikeres lehet Angliában is. Sok szempontból egyszerűbb a helyzet. Sokkal jobb az adórendszer, ténylegesen erős és fizetőképes a gazdaság, a bürokrácia össze sem hasonlítható stb. De azért ez csak egy másik ország és kicsi az esélye, hogy ugyanaz a stratégia itt is pontosan úgy működik, mint otthon működött. Persze vannak szépen helyi sajátosságok, finomságok, amelyek ismerete nélkül nezebb dolgunk lesz.

Ezekről fog szólni ez a blog.

Minden felmerülő kérdést igyekszem megválaszolni.

Good luck :)

Végh Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr3712825304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Üzletfejlesztés Angliában magyar KKV-knak

Ez a blog azoknak a magyar KKV vállalkozóknak szól, akik szeretnének megjelenni az angol piacon.

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása